In Nederland gaan mensen met gezondheidsproblemen altijd eerst naar een huisarts. De huisarts gaat samen met de patiënt na welke problemen er zijn. Wanneer de huisarts behandeling medisch noodzakelijk vindt, kan hij zelf een behandeling starten of de patiënt doorsturen naar een andere behandelaar of een specialist.

In de gemeente Almere zijn veel huisartsen. De meeste huisartsen werken in hun eigen wijk of postcodegebied. Zo kunnen ze hun patiënten in geval van ernstige ziekte ook thuis bezoeken. Daarom zal een huisarts altijd vragen naar het woonadres. De huisarts mag uw adres niet doorgeven aan andere mensen of instanties, behalve aan andere artsen of zorgverleners die u met uw toestemming helpen. Als u geen woonadres hebt, kunt u dat het beste gewoon uitleggen.

U kunt zelf een afspraak maken met een huisarts. Probeer een huisarts te vinden in uw eigen wijk of postcodegebied. Een huisarts of andere zorgverlener bij u in de buurt vindt u via www.kiesbeter.nl.

Vul onder ‘Check uw zorgaanbieder’ uw postcode in. Een afspraak kunt u maken door de huisarts te bellen of langs te gaan. Alle huisartsen in Nederland kunnen gebruik maken van de compensatieregeling van het CAK.

Op de onderstaande locaties vindt u de gezondheidscentra